'Het eerste consult'

Denkt u er alstublieft aan om bij uw eerste bezoek de volgende papieren mee te brengen: verzekeringspasje, legitimatiebewijs, ingevulde vragenlijst (deze ontvangt u van ons per post) en verwijsbrief indien van toepassing. 

Wanneer u voor een eerste bezoek komt, dan vindt de kennismaking met de orthodontist plaats in de consultkamer. Tijdens dit gesprek zullen wij uw wensen en verwachtingen met betrekking tot een eventuele orthodontische behandeling bespreken. De situatie in uw mond zal op papier en met behulp van een digitale camera worden vastgelegd. 
Op basis van deze bevindingen overleggen wij of een actieve orthodontische behandeling nodig en zinvol is. De orthodontist bekijkt wanneer de behandeling het beste gestart kan worden. Soms is het beter om voorlopig niets te doen, omdat eerst nog tanden moeten wisselen of om wat meer groei te laten plaatsvinden. Gewoonlijk wordt er dan afgesproken dat over bijvoorbeeld een half jaar, of zelfs pas een jaar later, de situatie opnieuw zal worden beoordeeld. In de regel wordt de afspraak voor een vervolgconsult meteen gemaakt.

Wanneer de orthodontist besluit dat het verstandig is om op korte termijn tot behandeling over te gaan, dan maken we een nieuwe afspraak voor het verzamelen van uitgebreide gegevens, zoals röntgenfoto`s en gebitsmodellen. Met behulp van deze gegevens maakt de orthodontist een behandelvoorstel dat tijdens het derde bezoek besproken wordt.